Vielse


Planlegger dere bryllup? Les mer her.

 

Påmelding til Vigsel

 

Velkommen til bryllup i Den norske kirke! Bryllup er en flott markering av kjærligheten mellom to mennesker, og gir i tillegg juridiske rettigheter for begge parter. 

Bryllup i kirka kan gjennomføres som en enkel seremoni med brudepar og forlovere, eller i forbindelse med dåp, eller slik vi er vant til med en flott seremoni med mange gjester. Vielse kan gjennomføres på hverdag og helg.

Et ekteskap blir inngått mellom to mennesker når de offentlig og i vitners nærvær gir hverandre løfte om at de vil leve sammen i ekteskap, og dette så erklæres av godkjent vigselsperson å ha offentlig gyldighet.
En ekteskapsinngåelse kan skje borgerlig eller kirkelig, juridisk sett er det ingen forskjell. Men en kirkelig vigsel har et kristent perspektiv i tillegg til den juridiske siden, og inneholder en forbønn for og velsignelse over ektefolket og deres liv sammen. Ektepar som er viet borgerlig, kan i ettertid velge å ha en kirkelig forbønnshandling for ekteskapet.

Ta kontakt med kirkekontoret for å avtale dato og tidspunkt, eller hvis dere lurer på noe.
Telefon: 96 01 32 58 
E-post: post.kirken@amot.kommune.no

Klikk her for å lese vår brosjyre om vielser.

Klikk her for å lese generell informasjon om bryllup i Den norske kirke.

Klikk her for å høre en flott bruremarsj fra Åmot

Folkeregisteret må godkjenne vigselen før den gjennomføres. Det skal sendes inn ett skjema fra hver av brudeparet, og ett skjema fra hver forlover. Hvis noen skal skifte navn er det eget skjema for dette. Skjema sendes inn 2-4 mnd før vielsen. Folkeregisteret sender en prøvingsattest som bekrefter at vielsen kan gjennomføres. Denne leveres til kirkekontoret i god tid før vielsen.
Klikk her for å komme til folkeregisterets sider om inngåelse av ekteskap.

Tilbake